Brassband Excelsior

dirigent: Stephen Biebuyck


Muziek staat centraal, maar gezelligheid is een goeie tweede! De muzikanten van Brassband Excelsior komen iedere vrijdagavond samen om met veel plezier hun stukken te repeteren. We zijn, zoals dat in de muziekwereld heet, een ‘dikke’ brassband. Normaal spelen er in een brassband 28 muzikanten, Excelsior is er 36 rijk. Onder het mom van ‘hoe meer zielen, hoe meer vreugde’, maken we met liefde plek voor nieuwe muzikanten.

Voor ieder wat wils

Van marsen tot koralen, van concertstukken tot popmuziek, Excelsior biedt een uitdagend, mooi en stevig repertoire. Dat moet ook wel, want ook onze optredens lopen uiteen. Of het nou om het begeleiden van een kerkdienst gaat, een concert in een theater of een optreden op een muziektent, de muzikanten geven altijd honderd procent.

Geschiedenis

De Christelijke Muziekvereniging Excelsior zag het officiële levenslicht op 4 maart 1894. In de jaren die volgden overleefde het orkest lastige burgemeesters, muzikanten zonder muziekkennis en blazende geiten. Lees er alles over op onze geschiedenispagina.
Een grote switch in onze recentere geschiedenis was de overstap naar brassband in 2008. Voor die tijd omvatte de muziekvereniging ook instrumenten die in een fanfare thuishoorden.

Van kerk naar Ledeltheater

Vandaag de dag zitten er iedere vrijdag 30 tot 40 muzikanten op hun stoel om samen muziek te maken.
We geven zo’n vijftien concerten per jaar. Zo begeleiden we kerkdiensten, treden we op in het Ledeltheater en geven we regelmatig concerten met andere muzikale groepen (orkesten/koren).

Excelsior boeken?

Zoek je nog een leuk orkest? Zou je Excelsior graag op zondagochtend eens in jouw kerk willen zien spelen? Of zoek je met je vereniging een leuk orkest om samen iets op touw te zetten? Neem contact op met één van onze bestuursleden en vraag naar de mogelijkheden.

Lid worden?

Lijkt het je wel wat om met de leukste brassband uit West-Zeeuws-Vlaanderen mee te spelen? Neem contact op met één van onze bestuursleden of kom eens langs op onze repetitie. Altijd welkom!!

De Brassband