Dirigent

Stephen Biebuyck

Stephen Biebuyck werd geboren te Kortrijk in 1991. Op 9 jarige leeftijd startte hij zijn muzikale carrière aan de Kunstacademie Waregem en al snel was hij bezeten van zijn instrument saxofoon. Daarnaast ontplooide hij zich verder muzikaal in piano en slagwerk aan diezelfde academie.

In 2009 begon hij zijn studies aan LUCA School of Arts te Leuven in de klas van Nadine Bal. Gedurende deze studie groeide ook steeds meer de interesse voor het dirigeren. In 2014 behaalde Stephen zijn Master in de muziek – saxofoon en een jaar later volgde het bachelordiploma HaFaBra-directie bij Ivan Meylemans.

In 2018 startte Stephen zijn masteropleiding aan Academy of Music and Performing Arts, Fontys, Tilburg (NL) in de klas van Hardy Mertens. In 2020 mocht hij cum Laude het masterdiploma directie in ontvangst nemen.

In het kader van zijn opleidingen vervolmaakte Stephen zich in de saxofoon onder andere bij Jean-Denis Michat (FR), Joseph Wytko (US), Gerard McChristal(UK) en Günter Priesner (PL), en als dirigent volgde Stephen masterclasses bij onder andere Mark Heron(UK), Bjorn Sagstad (NO), Jan Cober (NL) en Alberto Roque (PT).

Stephen kon reeds werken met ensembles als de Koninklijke militaire muziekkapel Johan Willem Friso, Koninklijke Muziekvereniging De Leiezonen Desselgem en het VLAMO play-in orkest. Naast zijn focus op HaFaBra verdiept hij zich steeds meer in het symfonische en opera repertoire. Zo dirigeerde hij de kameropera ‘I Traviati’ van Damien Parmentier in organisatie van VOXAS.

Als dirigent is hij sinds 2022 verbonden aan de Christelijke Muziekvereniging Excelsior Cadzand (NL) en aan de Koninklijke Fanfare Hoger Op Woumen, waar hij eerder ook al instond voor de vernieuwde jeugdwerking.