Actueel

zondag 15 april 2018
And….Action    Affiche!

Esther Basting heeft het affiche voor ons concert And….Action ontworpen!

PDF Affiche klik Hier

 

 

 

 

 

 

 


dinsdag 27 maart 2018
Nogmaals: Urker Mans Formatie 

Het is Excelsior gelukt om de Urker Mans Formatie een tweede maal richting West-Zeeuws-Vlaanderen te lokken. Op zaterdag 10 november 2018 treden we samen met deze mannen met hun ongelooflijke stemmen op in de Eligiuskerk te Oostburg. Iets voor in je agenda dus!

vrijdag 16 maart 2018
Grootse Plannen! Jubileumjaar 2019

Muzikanten met onstuitbare energie op de repetitie van vrijdag 16 maart j.l.. De jubileumcommissie heeft de plannen openbaar gemaakt voor het Jubileumjaar 2019. Op 14 maart 2019 bestaat Excelsior Cadzand 125 jaar. We gaan dit grandioos vieren met Masterclasses, met een Jubileumconcert, met een tweedaags Excelsior Festival, met een dankdienst, met een reis naar Canterbury, met een Nieuwjaarsduik en met een koffieconcert in ons vernieuwde uniform. Je hoort nog van ons! Reken maar!

 

 

 

 

 


vrijdag 23 februari 2018
Muzikanten schuiven door.

Zes muzikanten van Startersorkest de Notenkrakers hebben inmiddels al zoveel ervaring dat ze per 1 maart ook gaan meespelen met Jeugdorkest IJgenweis. Sven van de Plasse (cornet), Jan Aarnoutse (bariton), Bas Luteijn (trompet), Tifara Bron (trompet), Daan Lucieer (althoorn) en Jordy Michielsen (slagwerk): veel succes met deze nieuwe uitdaging!

De Christelijke Muziekvereniging Excelsior heeft per 1 maart 2018 66 muzikanten in haar drie korpsen. De gemiddelde leeftijd? 26 jaar! Een jonge, enthousiaste, levendige club met toekomst dus!


zondag 18 februari 2018
Excelsior in De Stelle

Het was weer fijn in verzorgingstehuis De Stelle in Oostburg. Met Brassband Excelsior hebben we er een uurtje leuke muziek gespeeld. Mooi voor de bewoners! Mooi voor ons!

 

 

 

 

 

 

 

 

 


donderdag 8 februari 2018
Jubileum Commissie van start

Het duurt nog even, maar in 2019 viert de Christelijke Muziekvereniging Excelsior een prachtig jubileum. De vereniging bestaat dan 125 jaar. En ja…. dan is het tijd om met de voorbereidingen te gaan starten. We zitten nu al barstensvol ideeën. De commissie gaat maandag 12 februari 2018 van start met de organisatie.


vrijdag 19 januari 2018
Jaap Basting is onze nieuwe voorzitter

Op vrijdag 19 januari 2018 werd tijdens de repetitie het heugelijke nieuws medegedeeld dat Jaap Basting onze nieuwe voorzitter is. Hij volgt Adri de Hullu op. Adri was onze voorzitter van 2005 t/m 2017.


vrijdag 29 december 2017
De Notenkrakers speelden op Winter Wonder Wandeling Sinte Pier

Winter Wonder Wandeling Sinte Pier is een jaarlijks evenement, steeds op 29 december, in Nieuwvliet. Gezellige straten met lichtjes, artiesten, vuur, kraampjes en lekker eten. En…. drie optredens van Startersorkest de Notenkrakers. Muziekmaken is cool, zeker tijdens een Winter Wonder Feest.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vrijdag 22 december 2017
Frans van Gorsel nu vaste dirigent van Jeugdorkest IJgenweis

 

 

 

 

 

 

 

 

Aangenaam verrast was dirigent Frans van Gorsel uit Hulst toen hij op de repetitie van vrijdag 22 december te horen kreeg dat zijn proefperiode wordt opgezet in een vaste aanstelling. Excelsior Cadzand en met name de jeugdige muzikanten van IJgenweis zijn erg blij dat Frans zelf ook heel graag bij ons wil blijven.  Een welkom-getoeter, de onvervalste IJgenweis-dirigenten-bretels en een drankje waren op z’n plaats.Veel succes Frans!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vrijdag 22 december 2017

Ineke stopt

Ineke de Bree was meer dan 50 jaar muzikant in Excelsior. ‘Er is een tijd van komen en gaan. Vanaf 1 januari 2018 ben ik trouwe supporter’, waren haar woorden op de laatste repetitie van 2017. Kerstavond 24 december speelt ze voor de laatste keer mee tijdens de Kerstavonddienst in Cadzand. Ineke…. Dankjewel voor alles!!!

 

 

 

 

 

 

 

 


maandag 13 november 2017
Concert van zaterdag 9 december komt dichterbij. 

 

 

 

 

 

 

 

Het affiche is gereed. De publiciteit komt op gang. De repetities vorderen. Alle info over het concert vind je in onze agenda!


vrijdag 6 oktober 2017
Repetities in volle gang voor concert 9 december

Elke vrijdagavond repeteren de drie orkesten van Excelsior in het Dorpshuis van Retranchement. Brassband Excelsior speelt op de repetities vooral de stukken die gespeeld gaan worden tijdens het Najaarsconcert, samen met Reni en Elisa Krijgsman, op zaterdag 9 december 2017 in de RK Eligiuskerk te Oostburg. (zie agenda)

 


woensdag 2 augustus 2017
Wafelactie Retranchement en Zuidzande

Twee woensdagen na elkaar hebben heel wat mensen van onze club zich ingezet tijdens de wafelacties op de dorpsfeesten van Retranchement en Zuidzande. De clubkas mocht weer aangevuld worden met een prachtig mooi bedrag. En nog veel belangrijker: Wat was het weer een gezellige, actieve dag!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vrijdag 14 juli 2017
Brass@Sea! Wat een succes!

Vrijdag 14 juli 2017 hebben vele honderden mensen genoten van Brass@Sea, de Jachthaven Cadzand-Bad editie van het Muziekfestival West-Zeeuws-Vlaanderen. Dirigent Johan Ferlin en circa 100 muzikanten speelden een Greatest Hits concert van ongeveer anderhalf uur. De magnifieke achtergrond, de vele vakantiegangers naast ons eigen publiek, het samenspelen met de andere muziekgezelschappen en de fantastische medewerking van de mensen van de KNRM maakten van Brass@Sea een top-gebeurtenis!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

woensdag 5 juli 2017

Brass@Sea Eerste Repetitie

Filmpje: Impressie Skyfall van Adele

De eerste repetitie met alle muzikanten samen. Dirigent Johan Ferlin deed een prima job om dit muzikale ‘geweld’ in goede banen te leiden. 81 muzikanten van Excelsior Cadzand, (met Brassband Excelsior en Jeugdorkest IJgenweis), Apollo Sluis, Harmonie Biervliet, OBK Schoondijke, OKK Hoofdplaat, Harmonie Oostburg, KMAF Aardenburg en Muziekvereniging Breskens-Groede waren aanwezig. Op het concert op vrijdag 14 juli verwachten we meer dan 100 muzikanten!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


dinsdag 6 juni 2017
Brass@Sea

De voorbereiding voor Brass@Sea, het muziekfestival op vrijdag 14 juli 2017, waar zo’n honderd muzikanten uit West Zeeuws-Vlaanderen samen een potpourri van Greatest Hits gaan spelen is in volle gang.

Lees meer: Brass@Sea Muziekfestival 14 juli 2017

Affiche in PDF: 2017 Brass@Sea Affiche


zaterdag 20 mei 2017
Afscheid dirigent Patrick Geerts

2017 Patrick cadeau (7)

Tijdens het concert ‘Together’ op zaterdag 20 mei 2017 was er een daverend applaus voor onze afscheid nemende dirigent Patrick Geerts.

Patrick was vanaf 1999 als dirigent aan onze vereniging verbonden. Hij dirigeerde in alle drie onze orkesten. De laatste jaren was hij de vaste dirigent van Jeugdorkest IJgenweis. Patrick stond in 2002 mede aan de basis van IJgenweis. En talloze muzikanten kregen van hem muziekles. Patrick Geerts blijft via Musicsande aan onze vereniging verbonden.

 

Filmpje: Irish Sketches, Patrick nog één keer aan ’t werk. We speelden dit stuk met Excelsior en IJgenweis together. 2017 Patrick Irish Sketches

 

 

 


zaterdag 20 mei 2017
Concert ‘Together’

Vrijdagavond hadden we onze Generale Repetitie. Excelsior is er klaar voor. Vanavond, zaterdag 20 mei 2017, concert ‘Together’ in het Ledeltheater in Oostburg. Aanvang: 19:30 uur. Kaarten bij de kassa!

concert johan

 

 

 

 

 


zaterdag 13 mei 2017
Opening Jachthaven Cadzand-Bad

Op zaterdag 13 mei 2017 werd de prachtige nieuwe jachthaven van Cadzand-Bad geopend. Met ligplaatsen voor honderd boten én het nieuwe restaurant Air Republik van Sergio Herman.  Brassband Excelsior zorgde een uur lang voor vrolijke muziek. Vanwege de dreigende neerslag mochten we ons concert houden in het gebouw van de KNRM. Dankjewel, KNRM!

 

2017 Opening Jachthaven (5)

2017 Opening Jachthaven (6)


zaterdag 15 apri l 2017
Together het affiche maken!

Samen kleuren en tekenen aan het affiche voor het concert ‘Together’ op zaterdag 20 mei in het Ledeltheater. Dat is nog eens samenwerken! Het kleurrijke resultaat zie je hier! Affiche in PDF: 2017 Affiche ‘Together’

2017 Affiche Excelsior klein


vrijdag 7 april 2017

Rabo Clubkas CampagneRabobank Clubkas Campagne

Ook wij deden weer mee aan de Rabobank Clubkas Campagne!

Mede dankzij uw stem kunnen wij enthousiast verder gaan met musiceren op prima instrumenten, kunnen we ons op uniforme wijze presenteren en kunnen we geschikte muziekstukken aanschaffen.

Wij bedanken iedereen die op ons heeft gestemd. We hebben een mooi bedrag van rond de € 600 mogen ontvangen!

 


17 maart 2017
Urker Mans Formatie komt nogmaals naar Oostburg

Het is nog lang niet zover, maar Excelsior is erg blij dat de Urker Mans Formatie een tweede keer naar Oostburg komt voor een gezamenlijk concert: zaterdag 10 november 2018.

Urker Mans Formatie

 

 

 

 

 

 

 

 


6 maart 2017

Oud dirigent Clement van den Bulck overleden

Op zondag 26 februari 2017 is dhr. Clement van den Bulck (64) onverwacht overleden. Hij was in de jaren ’70 enthousiast dirigent van onze muziekvereniging. Onder zijn leiding maakte Excelsior een duidelijke muzikale sprong voorwaarts.

Clement vdBulck

In 1979 begon hij als klarinettist in het Brabants Orkest (tegenwoordig Philharmonie Zuidnederland) te ’s Hertogenbosch. Hij musiceerde hier tot begin 2017. De afscheidsbijeenkomst van Dhr. van den Bulck was op maandag 6 maart 2017.

 

 

 

 

 


 

24 februari 2017

Afsluiting Scholenproject2017 Scholenproject ZzandeCadz (27)

filmpje: Afsluiting Scholenproject Zuidzande Cadzand

De leerlingen van groep 3, 4 en 5 van de basisscholen van Zuidzande en Cadzand sluiten hun Scholenproject af met een echt concert in de repetitieruimte. Een fijne samenwerking van de Chr. Muziekvereniging Excelsior Cadzand en de Koninklijke Muziekvereniging Veronica uit Zuidzande. Met dank natuurlijk aan docent/dirigent Patrick Geerts.

 

 


februari 2017

Spreekbeurt Wim KoolsWim Kools Spreekbeurt 2

Wim Kools is inmiddels al enkele maanden enthousiast muzikant bij de Notenkrakers. Drie keer raden dus waar zijn spreekbeurt op school over ging….

 

 

 


vrijdag 27 januari 2017Gezamenlijke repetitie
Excelsior en IJgenweis repeteren samen

De eerste repetitie van Excelsior en IJgenweis samen was ontzettend leuk. Zoveel muzikanten samen die onder leiding van dirigent Patrick Geerts het prachtige ‘Freeworld Fantasy’ gingen oefenen. Dat belooft wat op ons concert ‘Together’, op zaterdag 20 mei 2017 in het Ledeltheater te Oostburg. (zie agenda)

Bekijk het filmpje door op het plaatje te klikken of download het door op de volgende link te klikken: Freeworld Fantasy