Actueel

maandag 1 april 2019
Maandkoraal april ‘U zij de Glorie’

Maandkoraal nummer 2! Jeugdorkest IJgenweis leeft toe naar Pasen met ‘U zij de Glorie’ en een paasontbijt…. euh paasdiner.

 

Pasen 2019
Jong zijn
in een wereld
die in een
rap tempo
verandert

Tevreden
over de talloze
mogelijkheden
om je te kunnen
ontwikkelen

Vraagtekens
hoe de wereld
er in 2050 uitziet
klimaat
politiek

IJgenweis
jonge mensen
die muziek maken
vriendschappen
sluiten
hun leven identiteit
geven

Pasen 2019
U zij de Glorie
Opgestane Heer
U zij de Victorie
Nu en immermeer

vrijdag 22 maart 2019
IJgenweis: Opname maandkoraal april

Op de Markt in Retranchement heeft Jeugdorkest IJgenweis een kort filmpje opgenomen om het maandkoraal april van beelden te voorzien. Vanaf 1 april is het filmpje online.

Filmpje van opname

 

 

 

 

 


maandag 18 maart 2019
JUBILEUMCONCERT 18 mei met De Zandtovenaar

Ons Jubileumconcert op zaterdag 18 mei 2019 belooft een fantastisch en wel heel bijzonder concert te worden. Brassband Excelsior, Jeugdorkest IJgenweis en Startersorkest de Notenkrakers spelen er de nieuwste werken. En! De Zandtovenaar, wellicht zag u hem afgelopen kerst nog op de televisie, gaat vijf keer een muziekstuk illustreren. Bijzonder dus! Kaarten zijn nu reeds te koop bij het Ledeltheater.

 

 

 

 

 

 

 


vrijdag 16 maart 2019
Masterclass bij Excelsior

Het jubileumjaar begon met een leuke activiteit voor onze muzikanten. We hadden de hele middag masterclasses in ons repetitielokaal. Een masterclass koorzang, een masterclass mondharmonica en een masterclass percussie. Daaromheen waren er leuke creatieve activiteiten. De pizzawagen rond het avondeten was ook zeer welkom. Na de pizzapunten hebben we onze nieuwe vaardigheden aan elkaar gepresenteerd. Een fijne startdag van een enerverend jubileumjaar.

Een korte impressie: Filmpje op Instagram

 

vrijdag 1 maart 2019
Jubileumjaar maart 2019 – maart 2020  Maandkoraal Maart

Brassband Excelsior speelt ‘Dankt, dankt nu allen God’

 

dinsdag 5 februari 2019
Jubileumjaar maart 2019 – maart 2020

Nog een maandje en dan start een jaar vol bruisende activiteiten. De Christelijke Muziekvereniging Excelsior bestaat op 14 maart 2019 maar liefst 125 jaar! Wat zijn we oud! Wat zijn we hoogbejaard! Maar wat zijn we vitaal en springlevend! Jullie horen via deze site, via Instagram, via Facebook, via tal van andere media en wie weet uit eigen mond van alles over wat we precies gaan doen dit feestelijke muziekjaar. De hashtag #125excelsior zal volop gebruikt worden.

Bij dit feest hoort ook een heus logo! Een prachtig ontwerp van Esther Basting.

 

 

 

 

 

 

vrijdag 14 december 2018
Feestdagen

Excelsior wenst jullie allemaal fijne feestdagen! Brassband Excelsior werkt op 24 december mee aan de Kerstavonddienst in de Protestantse Kerk te Cadzand, 19:30 uur.

Na de jaarlijkse ledenvergadering op 11 januari 2019 starten we op vrijdag 18 januari 2019 weer met de wekelijks repetities. Repetities voor het Feestjaar 2019. De CMV Excelsior bestaat dan 125 jaar. En dat gaan we groots vieren!

 

zondag 11 november 2018
Grandioos Concert!

Zaterdag 10 november 2018: Een prachtig concert samen met de Urker Mans Formatie. Een heel goed gevulde kerk genoot van de muziek van Excelsior en de geweldige stemmen van de 14 mannen uit Urk onder leiding van hun dirigent Martin Mans. De avond werd gepresenteerd door Linda van de Ree.

Foto’s: Foto’s van TimPhoto op onze Facebook pagina

Filmpje:  Korte versie op onze Facebook pagina

Filmpje:  Korte versie op Instagram

Filmpje:  Langere versie op ons You Tube kanaal

 

vrijdag 9 november 2018
Repetities!

 

 

 

 

 

 

 

Vanavond de laatste repetitie voor het concert van morgenavond! Op zaterdag 10 november 2018 spelen we samen met de Urker Mans Formatie. Zie agenda voor alle informatie.

 

vrijdag 26 oktober 2018
Filmpje van de repetitie IJgenweis en North East Hampshire

Dinsdag 23 juli 2018. Een top avond! Dat vond iedereen! Jeugdorkest IJgenweis meets the North East Hampshire Area Schools Band. Voor herhaling vatbaar. Zeker weten.

Een impressie: bekijk het filmpje op ons YouTube kanaal:  IJgenweis meets North East Hampshire

dinsdag 23 oktober 2018
Gasten uit Engeland!

 

 

 

 

 

 

Een bijzondere repetitie voor Jeugdorkest IJgenweis op dinsdag 23 oktober. We krijgen namelijk bezoek van The North East Hampshire Area Schools Band uit Engeland! Dit is een jeugdorkest met muzikanten tussen de 10 en 18 jaar. We gaan samen een avondje repeteren. Start: 19:30 uur. Einde: 21:00 uur. Nieuwsgierig? Kom lekker kijken en luisteren. Welkom!

vrijdag 19 juli 2018
Repetities!

 

 

 

 

 

 

 

De repetities van Brassband Excelsior staan in het teken van het komende concert. Op zaterdag 10 november 2018 spelen we samen met de Urker Mans Formatie. Zie agenda.

vrijdag 6 juli 2018
Jaar afgesloten met concert! Nu vakantie!

De zomervakantie van Excelsior staat is begonnen. Jeugdorkest IJgenweis en Startersorkest de Notenkrakers hebben nog wat ijs genuttigd. Ook Brassband Excelsior genoot van het ijsje, maar heeft eerst nog een uur gespeeld op de Markt in Retranchement.

Een prachtige zomeravond! We zochten de schaduw op om te kunnen blazen.  Wel wat minder publiek, maar dat had waarschijnlijk ook wel veel te maken met Brazilië-België.

Tot in september!

 

 

 

 

 

 

 

 

zondag 27 mei 2018
Concert And…Action was erg leuk!!

Wat een ontzettend fijn concert hadden we zaterdagavond 26 mei 2018 in het Ledeltheater te Oostburg. De Notenkrakers, IJgenweis en Excelsior met hun dirigenten Johan Ferlin en Frans van Gorsel hebben met plezier hun stukken gespeeld. Het publiek genoot. Van alle muziek die we brachten, maar ook van de sfeer, de filmpjes, Beer Bas en de energie van onze muziekvereniging. Een zeer geslaagde avond!

Terugkijken?

Klik hier voor onze Facebookpagina met foto’s van het concert. (gemaakt door Esther Basting)

Klik hier voor filmpje Beer Bas en het Concert

Klik hier voor ‘Het Pad’, de filmpjes die de stukken van Excelsior inleidden.

 

 

donderdag 17 mei 2018
Concert And….Action. Ben jij erbij?

Nog twee repetitie en dan kunnen we eraan beginnen. Ons voorjaarsconcert ‘And…Action’ in het Ledeltheater te Oostburg. 19:30 uur.  Kom je ook? Dat vinden we tof! Klink op de link hieronder. Dan zie je wat voor leuke nummers we spelen…

2018 And Action – Programma

woensdag 2 mei 2018
Beer Bas en het Concert

Benieuwd naar de nieuwe avonturen van Beer Bas? Kom dan op zaterdag 26 mei naar het concert ‘And….Action’ in het Ledeltheater te Oostburg. Daar gaat het nieuwe filmpje van Beer Bas in première!

 

 

 

zondag 15 april 2018

And….Action    Affiche!

Esther Basting heeft het affiche voor ons concert And….Action ontworpen!

PDF Affiche klik Hier

 

 

 

 

 

 

 


dinsdag 27 maart 2018
Nogmaals: Urker Mans Formatie 

Het is Excelsior gelukt om de Urker Mans Formatie een tweede maal richting West-Zeeuws-Vlaanderen te lokken. Op zaterdag 10 november 2018 treden we samen met deze mannen met hun ongelooflijke stemmen op in de Eligiuskerk te Oostburg. Iets voor in je agenda dus!

vrijdag 16 maart 2018
Grootse Plannen! Jubileumjaar 2019

Muzikanten met onstuitbare energie op de repetitie van vrijdag 16 maart j.l.. De jubileumcommissie heeft de plannen openbaar gemaakt voor het Jubileumjaar 2019. Op 14 maart 2019 bestaat Excelsior Cadzand 125 jaar. We gaan dit grandioos vieren met Masterclasses, met een Jubileumconcert, met een tweedaags Excelsior Festival, met een dankdienst, met een reis naar Canterbury, met een Nieuwjaarsduik en met een koffieconcert in ons vernieuwde uniform. Je hoort nog van ons! Reken maar!

 

 

 

 

 


vrijdag 23 februari 2018
Muzikanten schuiven door.

Zes muzikanten van Startersorkest de Notenkrakers hebben inmiddels al zoveel ervaring dat ze per 1 maart ook gaan meespelen met Jeugdorkest IJgenweis. Sven van de Plasse (cornet), Jan Aarnoutse (bariton), Bas Luteijn (trompet), Tifara Bron (trompet), Daan Lucieer (althoorn) en Jordy Michielsen (slagwerk): veel succes met deze nieuwe uitdaging!

De Christelijke Muziekvereniging Excelsior heeft per 1 maart 2018 66 muzikanten in haar drie korpsen. De gemiddelde leeftijd? 26 jaar! Een jonge, enthousiaste, levendige club met toekomst dus!


zondag 18 februari 2018
Excelsior in De Stelle

Het was weer fijn in verzorgingstehuis De Stelle in Oostburg. Met Brassband Excelsior hebben we er een uurtje leuke muziek gespeeld. Mooi voor de bewoners! Mooi voor ons!

 

 

 

 

 

 

 

 

 


donderdag 8 februari 2018
Jubileum Commissie van start

Het duurt nog even, maar in 2019 viert de Christelijke Muziekvereniging Excelsior een prachtig jubileum. De vereniging bestaat dan 125 jaar. En ja…. dan is het tijd om met de voorbereidingen te gaan starten. We zitten nu al barstensvol ideeën. De commissie gaat maandag 12 februari 2018 van start met de organisatie.


vrijdag 19 januari 2018
Jaap Basting is onze nieuwe voorzitter

Op vrijdag 19 januari 2018 werd tijdens de repetitie het heugelijke nieuws medegedeeld dat Jaap Basting onze nieuwe voorzitter is. Hij volgt Adri de Hullu op. Adri was onze voorzitter van 2005 t/m 2017.


vrijdag 29 december 2017
De Notenkrakers speelden op Winter Wonder Wandeling Sinte Pier

Winter Wonder Wandeling Sinte Pier is een jaarlijks evenement, steeds op 29 december, in Nieuwvliet. Gezellige straten met lichtjes, artiesten, vuur, kraampjes en lekker eten. En…. drie optredens van Startersorkest de Notenkrakers. Muziekmaken is cool, zeker tijdens een Winter Wonder Feest.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vrijdag 22 december 2017
Frans van Gorsel nu vaste dirigent van Jeugdorkest IJgenweis

 

 

 

 

 

 

 

 

Aangenaam verrast was dirigent Frans van Gorsel uit Hulst toen hij op de repetitie van vrijdag 22 december te horen kreeg dat zijn proefperiode wordt opgezet in een vaste aanstelling. Excelsior Cadzand en met name de jeugdige muzikanten van IJgenweis zijn erg blij dat Frans zelf ook heel graag bij ons wil blijven.  Een welkom-getoeter, de onvervalste IJgenweis-dirigenten-bretels en een drankje waren op z’n plaats.Veel succes Frans!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vrijdag 22 december 2017

Ineke stopt

Ineke de Bree was meer dan 50 jaar muzikant in Excelsior. ‘Er is een tijd van komen en gaan. Vanaf 1 januari 2018 ben ik trouwe supporter’, waren haar woorden op de laatste repetitie van 2017. Kerstavond 24 december speelt ze voor de laatste keer mee tijdens de Kerstavonddienst in Cadzand. Ineke…. Dankjewel voor alles!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

24 februari 2017

Afsluiting Scholenproject2017 Scholenproject ZzandeCadz (27)

filmpje: Afsluiting Scholenproject Zuidzande Cadzand

De leerlingen van groep 3, 4 en 5 van de basisscholen van Zuidzande en Cadzand sluiten hun Scholenproject af met een echt concert in de repetitieruimte. Een fijne samenwerking van de Chr. Muziekvereniging Excelsior Cadzand en de Koninklijke Muziekvereniging Veronica uit Zuidzande. Met dank natuurlijk aan docent/dirigent Patrick Geerts.